Stage Bureau (BPV)

Eddelyn Dijkhoff - Stage (BPV) Coördinator Colegio EPI
Eddelyn Dijkhoff
Stage (BPV) Coördinator Colegio EPI

Tijdens de opleiding op het Colegio EPI loopt de deelnemer meerdere keren stage. Zo’n stage houdt in dat de deelnemer tijdelijk werkzaam is in een bedrijf, instelling of in één van de leerbedrijven van het Colegio EPI. Stage is een onmisbare stap voor de ontwikkeling van de deelnemer. Naast leerzaam, leuk en avontuurlijk biedt het de deelnemer bovendien een goede opstap bij de verkenning van beroepsperspectieven en vergroot het de mogelijkheden voor een baan na de studie. Stages kunnen de onzekerheden over de mogelijkheden en functioneren in de praktijk relativeren. De deelnemer doet tevens ervaring op met zaken zoals netwerken, opstellen van een sollicitatiebrief en het maken van een Curriculum Vitae en het voeren van een sollicitatiegesprek. Een stage vormt op deze manier een belangrijke schakel tussen studie en arbeidsmarkt. Zijn/haar carrière start nu!

Ook bedrijven vinden het steeds belangrijker dat de deelnemer praktijkervaring opdoet tijdens de studie.

Deelnemers met een goed cv hebben vaak voorrang bij een sollicitatie.

Tijdens de studie helpt de BPV bureau de deelnemer om de beste stage te vinden, zodat de deelnemer goed voorbereid is op zijn/haar toekomstige carrière.

Als professional bij een stageorganisatie wordt er van de deelnemer verwacht dat hij/zij op niveau functioneert. De deelnemer moet stevig in zijn/haar schoenen leren staan.

Om de juiste stageplek te vinden is het belangrijk dat de deelnemer goed onderzoek doet naar de bedrijven en stageplaatsen waar hij/zij zichzelf graag zou willen zien staan.

Het is de bedoeling dat de deelnemer tijdens de stageperiode meer te weten komt over o.a.:

  • Het werk/beroep dat hij/zij tijdens de stage uitoefent;
  • Begrippen zoals werk, CAO, Arbeidsomstandigheden;
  • Hoe het is om te werken i.p.v. naar school te gaan;
  • De beroepshouding in het bedrijf;
  • Ontwikkeling van vaardigheden en competenties;
  • Voorbereiding op het eindexamen en vervolgonderwijs.
  • Opbouwen van sociale netwerken.

De stage wordt besproken en beoordeeld tijdens een functioneringsgesprek met één van de docenten van het Colegio EPI.

Het BPV Bureau van Colegio EPI staat klaar om de deelnemer te ondersteunen waar nodig. Verder kan de deelnemer ook terecht bij het BPV bureau voor begeleiding bij het opstellen van een net cv, het schrijven van een goede sollicitatiebrief en bij het voorbereiden van een sollicitatiegesprek.

%d bloggers like this: