Skip to content

Colegio EPI

Over Colegio EPI

Colegio EPI is het opleidingsinstituut op Aruba voor middelbaar beroepsonderwijs (MBO). Het instituut is van start gegaan op 1 augustus 1997. Colegio EPI biedt de volgende onderwijsprogramma’s aan:

  • beroepsopleidende leerweg (BOL) op niveau 3 & 4
  • beroepsbegeleidende leerweg (BBL) op niveau 3 & 4
  • associate degree (niveau 5).

Colegio EPI bestaat uit 4 units die samen voor schooljaar 2022-2023, 13 verschillende opleidingenĀ aanbieden.

Beroepsonderwijs heeft als doel om studenten (vanaf 16 jaar) optimaal te vormen voor de beroepen van de toekomst, zodat ze kunnen voldoen aan de eisen van de Arubaanse en internationale arbeidsmarkt.

Bij Colegio EPI is het beroepsonderwijs flexibel, afgefeleid van een herziene beroepsgerichte kwalificatiestructuur (HKS). Alle programma’s sluiten aan op vervolgonderwijs (lokaal en internationaal) en zijn tot stand gekomen in overleg met de arbeidsmarkt. Dit betekent dat studenten beter bediend kunnen worden met een onderwijsaanbod op maat, met erkenning van wat ze al kunnen, op basis van flexibele standaarden en bestaande uit modules.

De campus is gevestigd in Seroe Blanco en bestaat uit een groep gebouwen met instructieruimtes voor algemeen gebruik en vakgerichte praktijklokalen per opleiding. Ook zijn er een Open Leercentrum, Auditorium, Collegezaal en Food Court.

Verder zijn er verschillende ruimtes die door het publiek gebruikt kunnen worden voor diverse activiteiten. Dit wordt door het Business Center van Colegio EPI beheerd.