Skip to content

Colegio EPI

Ben jij nieuwsgierig naar de werking van computers, computernetwerken, printers, tablet en telefoons? Vind je het leuk om storingen op te lossen en om programma’s en applicaties te installeren? Dan is dit beroep vast iets voor jou. Je zorgt voor het aanleggen van kabels en netwerken. Daarnaast installeert je o.a. computers en andere apparaten (devices) voor het bedrijf.

Ben jij iemand die graag collega’s en klanten wil helpen met IT-systemen en devices? Wil je leren hoe je kabels en netwerken kunt aanleggen? Is het voor jou interessant om storingen op te lossen? Of het kunnen werken met verschillende programma’s? Dan is de opleiding Allround medewerker IT Systems and Devices iets voor jou!

Tijdens deze opleiding bij Colegio EPI leer je alles wat te maken heeft met datacommunicatie, netwerken, aansluiten, installeren, configureren, troubleshooting, en alles wat nodig is om te weten over computers, applicaties en apparaten. Communicatie, geheimhouding en analytisch denken zijn belangrijke kenmerken voor deze opleiding.

Basisjaar / Leerjaar 1

Gedurende het eerste leerjaar van de opleiding zal je basiskennis opdoen. Afhankelijk van de studieprestaties en interesses, kan je doorstromen naar het volgende niveau.

Toelatingseisen
  • ABO 2
  • EPB doorstroom
  • MAVO-diploma
  • HAVO/ VWO jaar 3 behaald geeft toegang tot jaar 1 of gelijkwaardige diploma.

STERK Aangeraden Wiskunde (minimaal 6)/ Engels (Minimaal 6) – schooljaar 2024-2025


Na je opleiding
  • Doorstromen naar ABO niveau 4 opleiding Expert IT Systems and Devices
  • Uitstromen naar de arbeidsmarkt

Een allround medewerker IT systems and devices is degene die zorgt voor het installeren en configureren van de hardware, mobiele apparaten en het aanleggen van netwerken. Dit vindt plaats in verschillende bedrijven en instellingen. Jij bent degene die ervoor zorgt dat de IT-infrastructuur en de mobiele apparaten goed werken. En als er storingen zijn ben jij de aangewezen persoon om die op te lossen.

Waar kun je werken?

Als Allround Medewerker IT Systems and Devices kun je werken binnen ICT bedrijven of ICT afdelingen van grotere bedrijven.